Ignorance is never a bliss.

Wordt de chirurg geboren met alle kennis nodig om te opereren? Is de rechter vanaf zijn geboorte al bekend met de wet? Weet de monteur hoe hij een auto moet repareren, zelfs als niemand hem dat ooit heeft geleerd? Ontwikkelt de wetenschapper een nieuw medicijn, zonder ooit een les scheikunde te hebben gehad?

Laten we realistisch blijven; het antwoord op deze vragen is nee. Kennis komt niet uit de lucht vallen maar is wel degelijk hoognodig voor de ontwikkeling van een land. De Learning Foundation richt zich op verbetering van educatie in de breedste zin van het woord. Daaruit vloeit voort dat zij zich niet op één enkel bevolkingssegment storten, maar proberen iedereen een gelijke kans te geven.

En dat doen zijn met toewijding, de toewijding die ik zou willen zien als iemand moest vechten voor mijn opleiding. De Learning Foundation is niet zoals andere goede doelen en dat blijkt wel uit hun policy. Zij kiezen ervoor om vele projecten te overkoepelen, maar willen tegelijkertijd steun bieden van een ongeëvenaarde kwaliteit. Een harde eis, en de korte lijnen die de foundation heeft zorgt ervoor dat zij dit kunnen waarmaken. De ruimte die geboden wordt zorgt voor een ruime diversiteit van projecten; schoolmateriaal, sportlessen, universitaire opleidingen, lerarenopleiding maar ook watervoorzieningen en voorlichting over hygiëne.

De donatie van DLA Piper heeft een onschatbare waarde voor de Learning Foundation. Bij de foundation denken ze niet graag in euro’s. Zij denken in het aantal boeken dat ze kunnen kopen voor de leerlingen. De boeken die generaties de kennis zullen geven die zij verdienen. Het zijn die boeken die ervoor zorgen dat kinderen, tieners en volwassenen zich wereldwijd kunnen ontwikkelen tot artsen, technici en advocaten. Zodat zij gezamenlijk derdewereldlanden naar een nieuw level kunnen tillen, zodat het hopelijk snel geen derdewereldlanden meer hoeven te zijn.

Op dit moment betaalt de foundation het lesgeld van twee accountants in opleiding. Gedreven en gemotiveerde jongeren, die anders nooit de kans hadden gehad om te studeren. Niet omdat zij geen talent hebben, maar omdat zij beperkt werden door een tekort aan financiële middelen. Een situatie die in vele landen eerder de standaard dan een uitzondering is. Ik hoop, naast een mooie donatie voor de Learning foundation, door de talent award ook een stukje bewustzijn te bereiken onder het publiek. Voor vele, dankzij een geweldig onderwijssysteem in Nederland, zijn de voorgenoemde scenario’s een ‘ver van mijn bed show’. Maar dat we er niet iedere dag mee geconfronteerd worden, betekent niet dat het er niet is. Overal ter wereld blijven talenten onontdekt, omdat zij ondanks de wil niet de kans hebben om zich te ontwikkelen. Help de Learning Foundation wereldwijd het verschil te maken, zodat op een dag iedereen zich realiseert dat “ignorance” nooit een “bliss” is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s